HTML

Fel a keleti partra!

Most éppen USA, New Yorktól a Niagaráig.

Friss topikok

  • alauride: De, biztosan. Pl. a nálad lassabban haladót ne előzd meg jobbról. Pl. ne szemetelj. Pl. közterület... (2013.08.15. 18:51) Általában 3.

5. nap, Xi'an: agyagkatonák

2014.08.03. 13:58 alauride

Tulajdonképpen ezért jöttünk Xi'anba, az ősi fővárosba. Itt van az a  császári temetkezőhely, amelynek egyik tagja, a birodalom-alapító kínai császár, Csin Si Huang-ti kurgánjához kapcsolódó területen megtalálták az agyaghadsereget. A császár ie 210-ben halt meg, de addigra már készen állt a hatalmas nekropolisz, amelynek feladata volt a császár túlvilági életterének biztosítása - ennek a védelmére készült a had- és hivatalnoksereg.

Jelenleg 3 helyszín van feltárva (ezek is csak részlegesen),  közülük kettő a hadsereget, a harmadik a vezérkart tartalmazza. Itt a bejárat előtt ott állnak az ordonáncok a szekerek mellett, várva a parancsokat, amelyeket ki kell vinni a csapatoknak. A sírdomb 300 m magas, és két kilométer a kerülete, ugyanúgy fás-bokros, mint a Ming-császárok sírjai. A sírdomb alatt a radar hatalmas épületeket és a sírkamrát mutat egy hetven évvel későbbi krónika szerint higanyfolyókkal körbevéve a sírt a rablók ellen.

Odafelé bementünk egy agyagkatona- készítő üzembe, ahol az eredeti mintára készítik a katonákat, lovakat, ugyanazzal a technológiával kialakítva  a testeket. Készül eredeti méretben, és bármely kicsinyítésben, a kb. 12 cm-esekig Lehet vásárolni, rendelni, bárhová kiszállítják az eredeti festéssel.

.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felkereked.blog.hu/api/trackback/id/tr176570087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása