HTML

Fel a keleti partra!

Most éppen USA, New Yorktól a Niagaráig.

Friss topikok

  • alauride: De, biztosan. Pl. a nálad lassabban haladót ne előzd meg jobbról. Pl. ne szemetelj. Pl. közterület... (2013.08.15. 18:51) Általában 3.

Zoo, SD

2013.07.05. 17:56 alauride

Állatokat nézni a városban  sokfelé lehet, de nem árt előre tájékozódni! A Sea World jól hangzó és érdekes programokat kínáló hely, de 80 dolláros belépővel és 20 dolláros parkolással, meggondolandó. Persze kisgyerekkel más lett volna a helyzet. A parkolás és beléptetés nem könnyű, de hihetetlenül szervezett, az amerikaiak általában nem tülekednek, nem akarják megváltoztatni a sorrendet, türelmesek. A látogatói létszámok elképzelhetetlenek, 6-8 pénztár engedi be a soronként több száz látogatót.

A  belépőjegy láttán szégyenszemre megfutamodtunk és helyette elmentünk az Aquáriumba, ahol a Cendes-óceán élővilágával ismerkedhettünk meg. A halakon, korallokon kívül olyan tájékoztatók, játszóhelyek vannak kialakítva, melyek a környezetvédelemre, az állatok megmentésére, a klímaváltozásra hívják fel a figyelmet. (Persze az eldobható papírkészlet a büfében kilogrammokban mérhető.)

Innen egy ugrás az állatkert, ami a szintén a családok szórakoztatásáról, kikapcsolódásáról szól - és közben sokféle állat -  és növényvilágot mutatnak be tematikusan. Külön részleg van California területének, az őskortól máig itt élő állatok bemutatására. A belépőhöz jár egy ingyenes buszos vezetés, utazhatsz a függővasúton, ha nem bírod a meredek hegyoldal megmászását, mindenhol ehetsz, ihatsz, vásárolhatsz, a gyerekek rajzolhatnak, játszhatnak, a családnak fényképek készülnek -  be happy! Az állatok is viszonylag nagy helyen vannak, a gazellák futkározása lenyűgöző volt, milyen gyorsan száguldoznak, és hogyan tudnak irányt váltani.

Bennünket leginkább a pandák és a koalák érdekeltek, és jót nevettünk azon, hogy a két leglustább, csak enni és narkózni szerető állatot csodáltuk legjobban (emberben ezeket kerüljük el először). Viszont mindkettőt láttuk "akcióban", nem csak elterülve, egy szétfolyó szőrkupacként horkolva valamelyik sarokban.

Szólj hozzá!

Címkék: Kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://felkereked.blog.hu/api/trackback/id/tr115391872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása