HTML

Fel a keleti partra!

Most éppen USA, New Yorktól a Niagaráig.

Friss topikok

  • alauride: De, biztosan. Pl. a nálad lassabban haladót ne előzd meg jobbról. Pl. ne szemetelj. Pl. közterület... (2013.08.15. 18:51) Általában 3.

4. nap, Xi'an: hiperexpressz, városnézés

2014.08.01. 19:59 alauride

Reggel felültünk a hiperexpresszre, ami 4,5 óra alatt átröpített minket az 1250km-re lévő ősi fővárosba (Kr. u. 618-906 között), Xi'anba. Útközben tíz helyen álltunk meg, mindenhol hatalmas építkezések, új vasútvonalak, sugárutak, toronyházak épülnek, közöttük pedig megművelt, szép földek kukoricával, gyümölcsössel, zöldségekkel.

A városba érve lenyűgöző volt, mekkora építkezések folynak. És az, hogy mi mindenre mondta az idegenvezető, hogy négy-öt éve nem volt még itt. Hatalmas középületek, toronyházak (értsd: úgy 40 emelet körül) lakótelepek, sugárutak, parkok épültek és épülnek rohamléptekben. A város lakossága is ennek megfelelően nő, a 2005-ös 8 millióról ma már 11 millió. Köszönhetően annak is, hogy a közeli löszbarlangokból milliós populációt költöztettek be a városba (nem tudjuk, akarták-e vagy sem, de tény, hogy felszámolták a barlanglakásokat, párat láttunk belőlük a vonatból).

A nap programja városnézés volt, a Nagy Vadlúd Pagoda, egy Jáde-kőfaragó üzem, majd a Kis Vadlúd Pagoda felkeresése. Az utóbbinál bementünk egy kalligráfiai iskolába is. Utána a bazáron keresztül a közepén lévő Muzulmán-negyedbe mentünk, majd este megnéztük a város főterén a zenés-színes szökőkút műsorát.

.

.

.

 

 

 

.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felkereked.blog.hu/api/trackback/id/tr206565749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása