HTML

Fel a keleti partra!

Most éppen USA, New Yorktól a Niagaráig.

Friss topikok

  • alauride: De, biztosan. Pl. a nálad lassabban haladót ne előzd meg jobbról. Pl. ne szemetelj. Pl. közterület... (2013.08.15. 18:51) Általában 3.

Los Angeles

2013.06.29. 07:17 alauride

Az első nap a városban az ismerkedésről szólt. Elballagtunk a metróig, ahol először kártyát vettünk, azt feltöltöttük pénzzel, majd elindultunk a Getty-villa felé. Az út metróval tíz perc, majd a busszal két óra, keresztül a Sunset Boulvard-on, Beverly mellett, le a partig. A tenger melletti pár száz méter felhőben volt, amitől cseppet sem tűnt barátságosnak a környék - valószínű ezért sem jutottunk be a villába de még a kertjébe sem. Ha tömegközlekedéssel érkezel, előre be kell jelentkezni, és a jegyet lepecsételtetni a buszsofőrrel, ezek mindegyike hiányzott. Másik busszal mentünk vissza, amelyik a Pacific Coast Highway-n, a parti úton vitt végig. A szomorú idő ellenére bőven voltak fürdőzők, szörfösök. Elmentünk a Santa Monica Pier mellett, ez egy 100 éves móló, ami mára túlnyomórészt a szórakoztatást szolgálja.

Kettő körülre hazaértünk, aztán én négy órát aludtam, este KFC és szunya.

A városról az első benyomásaink nagyon vegyesek. Az etnikuma, a stílusa, a miliője utcáról utcára, sőt, házról házra változik. Azok közül, ahol mi jártunk, talán Pasadéna, és a Huntington-könyvtár környéke kivétel, igaz, az a módosabb réteg lakhelye, ezért az egységesebb, kertvárosi kialakítás.A többi környéken azonban nehéz eldönteni, lakó-, vagy ipari negyedben járunk-e, mert egy ilyen épületet követ egy másik olyan, de szépségről egyik esetében sem eshet szó. A belváros (ahol a felhőkarcolók állnak - nappal nyüzsgő, este kocsival kihaltnak látszott, igazi életet a parton láttunk.

A második nap programja a Warner Bros. stúdiólátogatás volt, előre kellett jelentkezni, időben megjelenni. Az előző napi tömegközlekedésből okulva kocsival mentünk, ami jó döntésnek bizonyult: az egész várost behálózó highway-k gyorsan odavisznek bárhova, késés csak balesetkor van, mint este hazafelé tapasztalhattuk, az öt sávból a külső kettőt foglalta el a roncs és a rendőr, de fél óránkba telt. .A studioban megmutatták azokat a "városrészeket", ahol a filmek készültek (a ház egyik fele templom a másik fele iskola), azt a hatalmas parkot, melyben számtalan szerelmes részletet forgattak - és alig nagyobb, mint az örvényesi kert. Megmutattak néhány autót (Batman, Tom Cruise) és a nevezetes jelmezeket ( Jóbarátok, Batman, Harry Potter), beülhettünk Phoeboe-ék kávézójába, megnéztük hogyan vetítik egymásra a különböző helyeken felvett képeket. Volt ahol nem volt szabad fényképezni (pl. a Mentalista helyszínén) Sajnos Simon Baker most nem volt ott!

Délután sikertelen próbálkozás a Hantington és az Autry Múzeumban - mert ezek az őrültek 4(!)kor bezárnak! Így marad a kirándulás végére mindkettő. Rodeo drive - csillagok keresése és ismerkedés a parkolási rendszerrel - ára 1 dollár! Este a mólón  legeltettük szemeinket, megáztattuk a lábunkat az óceánban, aztán haza a rettenetes forgalomban. Szinte elképzelhetetlen milyen amikor 8 sávon özönlenek az autók, és állítólag mindenki tudja hová igyekszik.

Szólj hozzá!

Címkék: Városban

A bejegyzés trackback címe:

https://felkereked.blog.hu/api/trackback/id/tr825383025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása